Nieuw jaar, nieuwe lezingen

Shalom en de beste wensen!

Het nieuwe jaar is begonnen. Hoog tijd om mijn toch al redelijk extensieve portfolio nog wat verder uit te breiden. Vanaf nu zijn er twee nieuwe lezingen te boeken, hierbij een korte samenvatting.

Topnerd Tycho en de scheppinghet-geheime-logboek-van-topnerd-tycho
Het geheime logboek van Topnerd Tycho is een kinderboek van Cees Dekker en Corien Oranje waarin theïstische evolutie onderwezen wordt. Hier heb ik al eens eerder een uitgebreide bespreking van gegeven. Deze lezing is een samenvatting van de belangrijkste punten uit en over het boek, speciaal gericht op ouders en opvoeders, maar er kan ook een variant voor kinderen worden verzorgd.

Fantasy, sciencefiction en de Bijbel
Hoe moet je als christen omgaan met verzonnen verhalen als Narnia, Star Use the forceWars, In de Ban van de Ring en Harry Potter? Niet mee inlaten, omdat er magie in voor komt, of is dat misschien toch wat kort door de bocht? In deze lezing ga ik met u op zoek naar de christelijke thema’s in deze vier populaire verhalenseries, en geef ik een beschouwing van het genre in het algemeen, ook in relatie tot de Bijbel. De details van alle verhalen zijn anders, maar het thema is hetzelfde als dat van de Bijbel: het goede overwint!

 

Beide lezingen zijn vanaf nu te boeken. Het richtbedrag voor deze lezingen is, net zoals voor andere lezingen, €100,- excl. BTW en excl. reiskostenvergoeding.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s