Antichristelijke verslaggever schrijft christenfoob artikel in de Metro

Neutraliteit is een illusie. Jezus Zelf heeft 2000 jaar geleden al gezegd dat wie niet met Hem is, tegen Hem is. Dat neutraliteit ook in de media niet bestaat bleek vandaag maar weer uit een artikel op de site van MetroChristelijke leider bouwt homofoob pretpark in de VS.

Het gaat natuurlijk over het themapark Ark Encounter van Answers in Genesis. De anonieme auteur van het artikel laat duidelijk zien hoe hij erover denkt. Dat Metro dit in de categorie ‘raar’ plaatst is ook veelzeggend.

maxresdefault.jpg

In het artikel wordt Ken Ham, de CEO van Answers in Genesis, een predikant genoemd (zover ik weet heeft hij nooit een predikantenopleiding gevolgd, Ham is, net als ik, public speaker).

Het begin is zoek
De verslaggever (of redacteur) van de Metro heeft z’n huiswerk dus niet goed gedaan. Maar als je een beetje verder kijkt, dan zie je dat het stuk in Metro ten dele letterlijke is overgenomen van een stuk van de Vlaamse site 
Het Laatste Nieuws. Sommige details zijn anders: HLN heeft een stukje over de dieren in de ark en Metro legt de nadruk op billboards van atheïsten die geweigerd werden. Niet verwonderlijk, deze billboards zijn behoorlijk onsmakelijk. Maar dat zegt Metro er dan weer niet bij.
Het gebeurt wel vaker dat media artikelen van elkaar overnemen. Dat is een leuke (en soms frustrerende) zoektocht naar het oorspronkelijke artikel. Met de On Topics, de actualiteitenberichten in Weet Magazine, kom je dan meestal bij een wetenschappelijk artikel uit. Bij HLN staat ook een bron: IBT. Een korte zoektocht wijst uit dat het gaat om de International Business Times. Daar zijn dan weer twee varianten van. Op de site van de Amerikaanse IBT staat niets over Ken Ham, Ark Encounter, of Kentucky van de afgelopen dagen. Maar de Britse site lijkt de bron te zijn van HLN. En ook daar kun je weer verder klikken, tot je uiteindelijk terecht komt bij een reportage van het Australische Sunday Night Live. Zo zie je maar het niet ongebruikelijk is dat media artikelen klakkeloos overnemen.

Misrepresentaties
In de reportage van SNL komt Ken Ham uitgebreid aan het woord, afgewisseld met commentaar van verslaggever Steve Pennells. Pennells is de oorspronkelijke persoon die zijn bevooroordeelde, anti-christelijke visie de media inhelpt. Zo stelt hij bijvoorbeeld dat Ken Ham het Oude Testament als regelboek voor zijn leven ziet (de laatste keer dat ik Ham sprak was hij gewoon christen, geen wettische jood). En nog erger: volgens Pennell noemen Ken Hams volgelingen hem ‘de messias’.
In de rapportage komt ook Bill Nye aan bod, die zijn afkeur uitspreekt over Ark Encounter, en komt Kim Davis, de ambtenaar die geen homohuwelijk wilde voltrekken, uitgebreid aan het woord. De afkeuring en verontwaardiging over het Bijbelse wereldbeeld van Ham is te horen wanneer Pennells het beschrijft aan de hand van het
 Creation Museum, ook in Kentucky.

shutterstock_115334461
De regenboog was ooit het symbool van Gods belofte om nooit meer de aarde met een wereldwijde vloed te oordelen. Afb. Shutterstock

Homofoob
Het artikel verwondert zich erover dat medewerkers een statement of faith moeten ondertekenen waarin onder andere staat dat de Bijbel waar is en dat homoseksualiteit een zonde is. Dit is een klein onderdeel van de originele reportage, maar dat wordt natuurlijk groot opgeblazen door de (s)linkse media in Europa. Want als je de Bijbelse visie uitdraagt dat homoseksualiteit een zonde is, dan maak je jezelf niet populair. De homo-lobby duikt er gelijk bovenop, je wordt als homofoob bestempeld en je bent ineens een vijand van de vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Maar hoe tolerant is tolerant? Het lijkt erop dat elke mening wordt getolereerd, behalve de christelijke. Elke visie is welkom, behalve de visie van God.

 


3 reacties op ‘Antichristelijke verslaggever schrijft christenfoob artikel in de Metro

 1. “Elke visie is welkom, behalve de visie van god” Nee hoor, dat is niet waar. Het is trouwens de visie van de aanhangers van het sprookjesfiguur god, maar dat terzijde. De Nederlandse wetis heel duidelijk, je hebt vrijheid om je visie te geven tenzij deze discrimineert op basis van ras, geloof, geaardheid of wat dan ook. De kortzichtige homofobe visie van sommige christenen, “god” is immers nooit wat gevraagd en de kerk heeft 2000 jaar de tijd gehad alle teksten ongecontroleerd te herschrijven, zet een complete groep weg op basis van geaardheid. Die visie wordt bestreden, niet de mensen die deze visie de wereld in brengen. Er zou een waarschuwing op de bijbel, torah en koran moeten komen zoals op sigarettenpakjes: “brengt de wereldvrede ernstige schade toe”

  Like

  1. Beste Elrond,

   Ik moet het eerste sigarettenpakje nog tegenkomen met een sticker waarop staat “brengt de wereldvrede ernstige schade toe.” Maar dat terzijde.

   Je reactie is op het randje, ik wil je vragen het respectvol te houden, zeker naar God toe. Om God een sprookjesfiguur te noemen geeft aan dat je ofwel nooit de Bijbel hebt gelezen, ofwel nooit een sprookje hebt gehoord. Sprookjes gaan er toch echt heel anders aan toe.

   Je zegt dat God nooit wat gevraagd is. Ook dat kan ik bestrijden, want de Bijbel is Gods woord. Als daar instaat dat homoseksualiteit een zonde is (net als andere, heteroseksuele zonden als overspel of seks met dieren), dan is dat duidelijk genoeg. Als God de wereld heeft gemaakt mag Hij de wetten bepalen.
   Of jij je aan die wetten houdt of niet is iets tussen jou en God.

   Er zal overigens wel ooit wereldvrede komen hoor. Maar dat gebeurt pas als Jezus terugkomt, niet op basis van menselijke verdienste.

   Shalom!

   -GJ

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s