Scheppingsnieuws: Alsof hij slaapt

In 2011 werd het fossiel van een Nodosaurus gevonden, een soort Ankylosaurus (je weet wel, zo’n pantserdino met een staartknots, maar dan zonder de staartknots in het geval van de Nodosaurus). Dit fossiel is uitzonderlijk goed bewaard gebleven. Zo goed, dat de Nodo al is vergeleken met de draken die je op de set van Game of Thrones tegenkomt. Anderen zeggen dat hij eruitziet alsof hij slaapt, en zo weer weg kan lopen. Ware het niet dat de poten niet gefossiliseerd zijn…

Edmontonia_dinosaur (1).png
Reconstructie van Edmontonia, een dino uit de Nodosauridae-familie waartoe ook Nodosaurus behoort.

Volgens seculiere paleontologen is deze Nodo in een lokale vloed (!) omgekomen. Maar deze landdino is gevonden in de teerzanden van Alberta (Canada), en die zijn opgebouwd uit zee-sedimenten. Dus heeft men het scenario bedacht dat de Nodo door de overstroming in een riviertje terechtkwam, door die rivier is meegevoerd naar de zee en daar is gezonken toen, na een weekje ronddobberen vanwege de rottingsgassen in het karkas, de buik openbarstte.

Vloedfossiel
Denk daar maar eens even over na. Een week lang. Rottend op zee. Tussen allerlei roofdieren en aaseters. En dat levert zó’n bijzonder prachtig fossiel op?
Dat de Nodo zo mooi bewaard is gebleven kan alleen wanneer hij na zijn dood snel is begraven in een zuurstofarme, mineraalrijke omgeving, zodat rottingsprocessen worden geremd en aaseters geen kans krijgen. Hoor ik daar iemand ‘zondvloed’ roepen?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s