Scheppingsnieuws: Israëlitische indianen

De oorspronkelijke bewoners van Amerika hebben daar volgens evolutionisten al zo’n 10.000 jaar of meer gewoond. De westerse kijk op de geschiedenis van de Amerikaanse indianen (zoals ik deze bevolkingsgroep in dit artikel zal noemen) is een aantal keren ingrijpend veranderd. Dankzij DNA-onderzoek moet die geschiedenis weer herzien worden.

De Cherokee-stam is een van de bekendste indianenstammen. Die zouden in de Amerikaanse staat North Carolina hebben geleefd, maar uit historische bronnen blijkt dat ze daar pas vanaf het begin van de 18e eeuw zijn gaan wonen.

14503456339_bcb82bed48_b.jpgAcademische fraude
In 1976 kregen archeologen de opdracht van de regering van North Carolina om aan te tonen dat de Cherokee al meer dan 1000 jaar daar woonden. Prompt werden allerlei plekken en voorwerpen aangeduid als ‘Cherokee’ of ‘Proto-Cherokee’.
Helaas hebben deskundigen mekaar jarenlang nagepraat. Hierdoor zijn zelfs de hedendaagse Cherokee erin gaan geloven, zodat ze zichzelf nu zien als de belangrijkste indianenstam, verantwoordelijk voor allerlei uitvindingen en dat zelfs de Azteken en Maya’s van hen afstamden. Het voordeel van deze denkwijze is dat via een omweg nu toch de waarheid boven tafel lijkt te komen.

Cherokee-prinses
Veel Amerikanen willen een graantje meepikken van de (valse) faam die de Cherokee-indianen hebben gekregen. Miljoenen Amerikanen beweren dat hun overgrootmoeder een Cherokee-prinses was. En daar valt geld aan te verdienen, want met behulp van een DNA-onderzoek kunnen mensen uitzoeken of ze inderdaad indiaans bloed hebben. Daarvoor moeten genetici eerst weten wat de kenmerken zijn van het Cherokee-DNA.

Opzienbarende ontdekking
Bij de DNA-tests van de Cherokee-indianen kwamen een paar bijzonderheden naar boven. Hun DNA verried namelijk dat ze van oorsprong uit het Midden-Oosten kwamen en een Semitische afkomst hebben, net als de Israëlieten. James Adair, een achttiende-eeuwse onderzoeker naar de Amerikaanse indianen, verwoordde dit al in zijn standaardwerk The History of the American Indians door te stellen dat de Cherokee een vorm van Hebreeuws spraken.

Verloren stammen?
Seculiere onderzoekers hebben geen idee hoe Semitisch DNA in Noord-Amerika terecht kon komen voor Columbus het continent ontdekte. Maar Bijbels gezien valt er wel wat voor te zeggen. Het Tienstammenrijk, dat in 722 v.Chr. door de Assyiërs in ballingschap werd weggevoerd, is immers nooit teruggekeerd. Zijn een aantal Israëlieten naar Amerika geëmigreerd?

Ook interessant is dat Tjarko Evenboer in De Wereldwijde Vloed beschrijft dat er Mexicaanse indianen zijn die afstammen van de Israëlische stam Dan. Mogelijk geldt dat ook voor de Cherokee. In elk geval lijkt dit aan te geven dat er contact tussen Amerika en het Midden-Oosten was, lang voordat Columbus de plas overstak.

Advertenties

4 reacties op ‘Scheppingsnieuws: Israëlitische indianen

  1. Hoi Simon,

   Volgens de historische bronnen waren er geen Cherokee in North Carolina voor ongeveer 1715. Desondanks heeft die staat enkele decennia terug de opdracht gegeven om alle plekken van andere indianenstammen aan de Cherokee toe te schrijven.

   Like

 1. Toen Joseph Smith begin 19 eeuw het Mormonisme bedacht, heeft hij ook geschreven dat de indianen afstammen van de Israëlieten. Dat was destijds een gedachte die vaker voorkwam. Het schijnt dat er allerlei boeken zijn met prachtige theorieën over de oversteek van de Israëlieten naar de VS. Ik ben enigszins sceptisch over dit soort berichten omdat het wetenschappelijk instituut van de Mormonen er alles aan gelegen is om de bedenksels van dhr. Smith te bewijzen.

  Like

  1. Begrijpelijk, zelf vertrouw ik die Smith ook voor geen meter. Paulus zegt dat wie een ander evangelie brengt, al was hij het zelf of een engel uit de hemel, vervloekt is. Joseph Smit bracht inderdaad een ander evangelie. Toch is de theorie dat er een kruisbestuiving was tussen Semitische volken en Amerika ouder dan Smith. Adair beschreef dat al in 1775 en hij baseert zich weer op nog oudere bronnen en verhalen die de rondte deden. Smith heeft daar handig gebruik van gemaakt om zijn mormonisme een reële basis te geven.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s